SERELJA

dietetyk

aleksandra gazi

Jestem absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka. Doświadczenie zdobywałam na licznych praktykach i stażach m.in. w Instytucie Hematologii i Transfuzjologii, w wielu Klinikach Centralnego Szpitala Klinicznego w Warszawie. Obecnie pracuję w Narodowym Instytucie Onkologii w Warszawie.

Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu. Swoją wiedzę stale poszerzam poprzez udział w szkoleniach oraz konferencjach naukowych. Prowadziłam wykłady o tematyce żywieniowej na konferencjach naukowych, a także przygotowywałam artykuły popularnonaukowe o tematyce onkologicznej oraz prawidłowych nawykach żywieniowych.

Obszar moich zainteresowań skupia się przede wszystkim na żywieniu w chorobach nowotworowych, nadwadze i otyłości, chorobach układu pokarmowego oraz niedożywieniu.